Farvel til 24-års reglen, goddag til flere tvangsægteskaber...

03th of september, 2011

Vi har set det før: Nyrup og hans efterlønsgaranti. Ritt Bjerregaard og hendes 5000 billige boliger i København. Ingen af garantierne holdt vand. Helle Thornings seneste garanti giver jeg ikke fem flade øre for.

Hvem tør stole på en garanti fra socialdemokraterne? Jeg gør i hvert fald ikke. S-leder og statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt garanterede i aftes for åben skærm, at hun vil garantere, at 24-års reglen fastholdes under en rød regering.

 

Jeg vil nærmest garantere, at den garanti ikke holder. Vi har set det før: Nyrup og hans efterlønsgaranti. Ritt Bjerregaard og hendes 5000 billige boliger i København. Ingen af garantierne holdt vand.

Helle Thornings seneste garanti giver jeg ikke fem flade øre for. Når alle de partier, som Helle Thorning skal samarbejde med, lægger pres på hende for at afskaffe 24-års reglen, så tror jeg ikke et sekund på, at hun kan modstå trykket.

Og presset på Helle Thorning er enormt. Den radikale leder Margrethe Vestager kræver i dag, at skal de Radikale med i en rød regering, så skal det stå i regeringsgrundlaget, at 24-års reglen skal afskaffes.

Enhedslistens synspunkt er kendt – væk med 24-års reglen.

SF-formand Villy Søvndal åbnede i går for at afskaffe 24-års reglen. Det skal sammenholdes med, at 60 procent af SF’s folketingskandidater – ifølge Altingets kandidatbase – ønsker en lempelse af asylpolitikken.

Summa Summarum – 24-års reglen står for fald under en rød regering – til skade for de unge indvandrere.

Nyhedsarkiv

Blog

Elsk demokratiet og retsstaten

22 august, 2011

Det er tid til eftertanke. Og det er tid til, at de, der vitterlig mener vi skal leve fredeligt og trygt sammen, står sammen om demokratiet og retsstaten. Buddet lyder: Elsk demokratiet og retsstaten. Det er under pres.

Læs hele blogindlæget

0

Løgn, latin og de lærde

22 august, 2011

Sagen er den enkle: Eksperter, der deltager i den politiske debat, må finde sig i at blive bedømt. Må finde sig i, at siger de noget sludder, politiserer de eller træder de ind i lægmandens rolle - ja så bliver det påtalt. Og diskuteret.

Læs hele blogindlæget

0

FRIHED

11 april, 2011

Vi undervurderer i vesten – den frie verden – hvor vigtige de rettigheder, der er vores unikke bidrag til verdens civilisation, egentlig er. De menneskerettigheder, der blev formuleret af amerikanerne i 1776 og franskmændene i 1789. Og hvor vigtige de forekommer undertrykte verden over.

Læs hele blogindlæget

0

Gå til blog